Başlat
Cilt I
Cilt II
Cilt III
İletişim
Batı'dan Güneşe Hoş Geldiniz ( Lütfen giriş yapın veya kayıt olun!)
introductions
chapters
contents

3.3.3 - Şeyh Abdul-Aziz İbn Ebu Bekir el- Mahdawi

ef (Bölüm IV'deki futuhat1i.

Ve sizi koruyabilirim eyvahım, Allah'tan memnun olsun, Mağrib'ten Mekke'ye kadar kardeşlerimle yemek denedim, ama karnımda yemeğinizden daha yürekten hiçbir şey girmedi. Zevkini tarifin ötesinde buluyorum ve ruhların dürüstlüğünden ötürü buydu ve sizin ve İbn al- Murabit'in bunun nedenini bildiği için düşünceleriniz o zaman haricinde ona bağlı değildi .

O, birkaç yıl İbnü'l-Arabi önce belki etrafında 545/1150 doğdu ve o el- Tunuslu kasaba aslen geldi Mehdiye Akdeniz'in en zorlu kalelerinden biri olarak kullanılan,. Hayatının başlarında, Tunus'tan birkaç kilometre aşağıda olan Monastir'de 40 günlük bir geri çekilme gerçekleştirdiği bildirildi. Titiz ruhsal uygulama Bu tür görünüşte el- imamı led Mehdiye tespite cami: “hiç kimse, onun için dua etmeliyiz kendini öldürmüş gibi Abdülaziz ölür demektir.” Bunu duyduğunda Mahdawi , “İlk önce ölecek olan ve Abdul-Aziz onun için dua edecek” diye cevap verdi ve olan buydu. Bu geri çekilmeden sonra yemek yiyemiyor gibi görünüyor ve iyi olup olmadığı sorulduğunda, “Hayattayım, daha sonra ölümün olmadığı bir hayatla.” [İbn Qunfudh'un Uns al- Faqîr , M. al- Fasiy ve A. Fauré (Rabat, 1965), s. 97-100 ve al- Farisiya (Tunus, 1968) tarafından düzenlenmiştir, s. 146. ].

ef (tunis2), gece gündüz ve onu hiç ekmek dokunduğunu hiç görmedim. Yediğinde: çok az aldı ve yine de büyüktü ve sağlığın en iyisiydi. Hiç kimseyi ondan daha sert ve dayanıklı görmedim ve Tanrı konusunda çelik ruhu gösterdi .