Başlat
Cilt I
Cilt II
Cilt III
İletişim
Batı'dan Güneşe Hoş Geldiniz ( Lütfen giriş yapın veya kayıt olun!)
introductions
chapters
contents

2.9 - Endülüs'te Tanıştığı Diğer Şeyhler

2.9.1-

2.9.2-

2.9.4-

2.9.5-

2.9.6- Seville'de aramızda öldü ve ölümünden sonra manevi lütfuna dair kanıtımız vardı. Onu gömdüğümüz dağ çok yüksekti ve asla rüzgarsızdı; Tanrı gömüldüğü gün rüzgarları sakinleştirdi. Bu insanlar uğurlu sayıldı ve geceyi mezarda, Kur'an'ı okurken geldiler. İnsanlar dağdan ayrıldıklarında rüzgarlar her zamanki gibi öfkeyle havalandı. Ölümünden önce onun bir ortağı olarak tanınıyordum. Erkeklerden uzak durma arayışında, özellikle kıyıların yakınında dolaşmaya çok şey verildi .

2.9.7- Şeyh Ebu Yusuf el- Şubarbuli

2.9.8- Aljarafe'deki bir köy olan Shubarbul'dan , Seville'den yaklaşık 10 mil uzaklıktaydı. Zamanının çoğunu vahşi doğada geçirdi. Ebu Abdullah el-Mücahid'in bir arkadaşıydı ve geçimini terinin teriyle kazandı. Ergenliğe ulaşmadan Yol'a girdi ve ölene kadar devam etti . O el- Abu n teminini Seek, onu ziyarete geldi ve onu dediğinde İbn el-Mücahid, bu ülkede bizim düzenin lideri ona büyük saygı gösterdi Haccâc el- Shubarbuli . Bunu benimle ilişkilendiren Ebu el- Haccaj'ın kendisiydi .

2.9.9- Ebu el- Haccaj aramızdaki en seçkinlerden biri olmasına rağmen , bunu yapmak için çok zayıf olana ve dindar bağışların desteğine güvenmek zorunda kalıncaya kadar kendi elleriyle çalışmaya devam etti. 1 Yaşlandığında ve hareket edemeyecek kadar sakat hale geldiğinde ağlayıp bana söyleyecek oğlum Tanrı benim aramamı ve insanlar tarafından ziyaret edilmemi sağladı ve bu yüzden beni baştan çıkarmaya maruz bıraktı; çünkü ben kendim bunlara layık görmeliyim ki? Sağlıklı olsaydım, çünkü gelip beni görmekten ziyade insanları evlerinde ziyaret etmek istiyorum.

2.9.10- Köydeki evinde, ritüel abdestlerini yaptığı su kuyusu vardı. Kuyu yanında, sağlam bir gövdeye sahip yüksek meyve taşıyan bir zeytin ağacı olduğunu fark ettik. Yoldaşlarımızdan biri ona neden kuyuya erişimi kısıtladığı bir ağacı diktiğini sordu. Sonra bize baktı, sırtı yaşla eğildi ve evde yetiştirilmiş olmasına rağmen, o zamana kadar ağacı fark etmediğini; bu onun içsel haliyle meşgul olmasıydı.

2.9.11- Bu Şeyh'e her zaman dürüst, inanan ruhlardan biri eşlik etti . Bir gün Şeyh Ebu Muhammed el- Mevriyan'la onu ziyarete gittim . Vardığımızda, Ebu Madyan'ın yoldaşlarından birini onu görmeye getirdiğimi söyledim . Bunun üzerine gülümsedi ve, Ne kadar şaşırtıcı! Sadece dün Ebu Madyan benimleydi. Ebu Madyan'ın kırk beş günlük bir yolculuk yolculuğu sırasında Bugia'da olduğu açıklanmalıdır . Böylece, Ebu Medyan'ın Ebu El- Haccaj'ı ziyareti ince bir tür olmuştu. Aynı şey kendim ve yukarıda bahsedilen Ebu Yaqoub arasında da sık sık oldu . Gerçekten de Ebu Madyan uzun zamandan beri sıradan bir şekilde seyahat etmeyi bırakmıştı .

2.9.12- Sonra El-Durrah el-Fakhirah'da şöyle der: Bir gün Kur'an'ı okuduğu şekilde söyleyen bir ses duydum. Bununla ilgili olarak, benimle şirkette kalmasına izin vermemi isteyenlerin inananlardan biri olduğunu söyledim; beni bu konuda bastırdı ve beni yemin etti. Ben buna uydum ve benimle birlikte oturup Kur'an'ı benimle çalışmasına izin verdim .

2.9.13- Şeyh Ebu Abdullah Muhammed İbn Guessoum

2.9.14- Her oturumun sonundaki dedikodu Ey Tanrı, iyi olanı duymamıza ve görmemize neden olur ve Tanrı bize af dilemesini sağlayabilir ve içinde kalmamıza neden olabilir. Aynı zamanda kalplerimizi doğruluk üzerine yoğunlaştıracak ve kendimizi O'na sevgili ve hoş olana uygulamamıza neden olsun. Sonra Kur'an'ın İnek başlıklı bölümünün son bölümünden bir bölüm okuyacaktı. Bu duayı kendi oturumlarımızın sonunda da kullandık. Bir gece Mekke'deki Kutsal Sığınaktayken, Peygamberimizi, bir okuyucunun El-Buhari Sahihini kendisine okuduğu bir rüyada gördüm. Okuyucu bitince Peygamberimiz aynı namazı kıldı; Bu yüzden kendimi bu uygulamaya daha hevesle uyguladım.

2.9.15- Kapak yaparak hayatını kazanırdı. Bir gün, araçlarını kullanmak için oturuyordu, kazançlarının hepsi harcanmıştı, kapıyı açıp tekrar kapandığını duyduğunda. Devam araştırmak için bulduğu kimse ama birisi o aldı onun için altı dinar, bırakmıştı keşfetti. Sonra makaslarını aldı ve onları iyi bir yere attı, “Hem Tanrı hem de ben geçimimden sorumluyuz , o zaman neden bana getireceği konusunda endişeleneyim ki? Bundan sonra hükmünüz sizi değil sizi arayacaktır.

2.9.16-

2.9.17-

2.9.18-

2.9.19-

2.9.20-

2.9.21-

2.9.22-

2.9.23-

2.9.24-

2.9.25-

2.9.26-

2.9.27-