Başlat
Cilt I
Cilt II
Cilt III
İletişim
Batı'dan Güneşe Hoş Geldiniz ( Lütfen giriş yapın veya kayıt olun!)
introductions
chapters
contents

2.6 - Şeyh Abdullah al- Mawruri , Güven Kutbu

2.6.1- Bazı Nitelikleri

2.6.2- Daha sonra Ebu Madyan'ın bu adamı çok sevdiğini ve bir gün ona dediğini söyledi, insanları Tanrı'ya çağırmaktan ve yanıt vermemekten bıktım, bu yüzden bana bir dağ mağarasına eşlik etmenizi istiyorum, ölene kadar benimle. Bunu kendisine bildiren Ebu Muhammed, sözlerine sevindi ve Tanrı ile bir yer olduğundan emin olduğumu biliyordum. O gece , insanlara vaaz verirken Şeyh Ebu Madyan'ın Güneş gibi olduğunu ve sessizleştiğinde Ay gibi olduğunu gördüm . Ertesi sabah erkenden onunla rüyayı ilişkilendirdiğimde gülümsedi ve şöyle dedi: “Oğlum, övgü Tanrı'ya olsun, çünkü tüm karanlığı yasaklayan ve tüm endişeleri gideren Güneş gibi olmak isterim.”

2.6.3- Şeyhimiz Almer'e geldiğinde أŞeyh Ebu Abdullah'ı aramaya gitti. Evine gelirken, evin önünde oturan Şeyh öğrencilerini buldu. Onlardan Şeyhlerini gelişinden haberdar etmelerini istedi. Kendi adına, sadece Şeyhlerinin o saatte uyuduğunu ve onu hoş karşılayacak hiçbir şey yapmadığını söylediler. Onu tanımayacak kadar duyarsızdı ve dedi ki, “Tanrı'nın işine gelirsem, Tanrı onu şimdi uyandıracak. Kapıyı açtığından daha kısa bir süre önce konuşmuştu ve Şeyh vardı, uykuyu gözlerinden ovaladı ve bir ziyaretçinin gelişini sordu. Sonra onu selamladı ve uygun bir karşılama ile onurlandırdı .

2.6.4- Bir gün, onun için uygun olmayan biraz tuzlu suya geldiğimizde onunla birlikte bir yolculuğa çıktık. En Yüksek Tanrı Adını telaffuz etti ve sonra bize su içmemiz için bir miktar teklif etti ve tatlı ve sağlıklı bulduk. Ayrıca, bu adamın manevi gücünden (barakah) etkilenen Dünya'nın daralmasına tanık oldum. Uzak mesafeden yüksek bir dağ gördükten sonra, bazı günler uzakta, tek bir adım kadar yakın olurlar; böylece tek bir adım atarak arkamızda aynı mesafede dururuz. O sırada bizimle yoktu .

2.6.5- Niyetle Hareket Etmenin Başka Bir Hikayesi